Verkoopstyling

Verkoopstyling

 

Voor de verkoop van uw woning is vooral de eerste indruk bepalend. In de eerste 15 seconden wordt veelal door een potentiële koper bepaald of hij of zij hier zou willen wonen....


Wat is verkoopstyling eigenlijk?

Verkoopstyling is het relatief snel verkoop klaar maken van een woning met als doel de woning aantrekkelijker te maken voor een zo breed mogelijke doelgroep en de woning sneller te verkopen voor de beste verkoopprijs.  Uit diverse onderzoeken is gebleken dat gestileerde woningen sneller verkocht worden en zich in negen van de tien gevallen terug verdienen. De prijs voor een verkoopstyling is vaak nog geen kwart procent van de gemiddelde vraagprijs van een woning in Nederland, uiteindelijk is de vraagprijs verlagen vele malen duurder!


Mijn specialisatie is een woning zo licht, ruim, en neutraal mogelijk in te richten zodat de woning eruit springt op bv. FUNDA en er zoveel mogelijk potentiële kopers worden getrokken.                                      

Ik werk volgens de “Hands On” methode, dat houdt in dat ik de handen uit de mouwen steek en daadwerkelijk zelf aan de slag ga in plaats van alleen een advies en dure rapportages.

Elke kamer/ruimte wordt aangepakt en krijgt een duidelijke functie. Door het toevoegen of juist wegnemen van meubels, spullen en kleurtjes worden de sterke punten van het huis benadrukt.

De ervaring leert dat 80% van de potentiële kopers niet door smaakgevoelige zaken en persoonlijke bezittingen heen kunnen kijken, zij zien dus niet de ruimte en de pluspunten die het huis te bieden heeft en dat is jammer.

In de eerste 15 seconden wordt veelal door de potentiële koper bepaald of hij/zij hier zou willen wonen, de eerste indruk is dus heel bepalend voor de verkoop. Deze eerste beslissing wordt tegenwoordig al op internet genomen tijdens het zoeken op makelaarssites, spreekt de woning aan, dan wordt er een afspraak gemaakt om de woning te bezichtigen.

Het is dus essentieel dat de woning  optimaal gepresenteerd wordt!


Als de woning verkoopklaar is, maak ik foto’s van de woning en krijgt u een checklist voor de komende bezichtigingen zodat u ook zelf alles na kunt lopen voor de beste presentatie.

Eventueel kan ik ook bezichtigingen of een open huizen dag voor u begeleiden.


Ik werk volgens een 5-stappen plan:                                                                                                             

1. Het intakegesprek (vrijblijvend), 2. Plan van aanpak (planning, kostenplaatje), 3. De uitvoering van het plan, 4. Woningfotografie, 5. Checklist voor de bezichtigingen.
 

 
Verkoopstyling loont, 70% van de woningen die langer dan anderhalf jaar te koop staan, worden na het verkoop klaar maken door een verkoopstylist binnen drie maanden verkocht. Iedereen die zijn huis te koop zet heeft baat bij een snelle verkoop en de kans op een hogere verkoopprijs.

Ook verkleint u de kans om de vraagprijs uiteindelijk te moeten verlagen en dubbele woonlasten!


Uw woning de best mogelijke presentatie geven op bv. Funda, vergroot uw verkoopkansen tegen de beste prijs en kost minder dan u denkt. Ik streef er altijd naar om met minimale middelen een groots resultaat te bewerkstelligen. In de prijs is een budget gereserveerd voor accessoires en aankleding die uw eigendom blijven.

Na de re-styling maak ik foto's van de hele woning die gebruikt worden voor de presentatie online. Hoe sneller een grote groep potentiële kopers bereikt wordt, hoe beter de onderhandelingspositie!


 

In de eerste maand van het verkoopproces is de kans op verkoop het grootst, niets doen en de vraagprijs van uw woning uiteindelijk verlagen kost beduidend meer....