Feesten & evenementen

Feesten en evenementen

 

 

Heeft u hulp nodig bij het organiseren en aankleden van een feest of evenement?

Wij kunnen u daarbij helpen en/of adviseren.

Als de feestdatum bekend is, kan het overleg beginnen (check altijd of je gewenste datum niet toevallig een feestdag is)

Wij komen bij u langs en bespreken uw wensen en gaan (indien al bekend) de locatie bezoeken en maken daar foto's voor het stylingplan.

Begin als het even kan minimaal twee maanden voor de datum met de voorbereiding, zo blijft er ruimte voor tegenslagen en kunnen eventuele problemen nog opgelost worden. Hou er ook rekening mee, dat als je te laat begint de gewenste locatie, en cateraar al volgeboekt kunnen zijn.

 

De plaats waar u het feest wilt houden is bepalend voor je feest of evenement. Niet alleen de grootte , maar ook welke onderdelen zijn bruikbaar voor de aankleding ( anders moet je deze gaan huren).is de locatie bereikbaar, ook met het OV, eventueel parkeergelegenheid enz..

 

De uitnodigingen....een belangrijk onderdeel bij het organiseren...... zonder gasten geen feest.

Om zeker te weten dat mensen komen kun je ze al bv. 6 weken voor het feest per mail vragen of mensen de datum willen openhouden. Dan 3 weken voor het feest een schriftelijke uitnodiging. De uitnodigingen kunnen wij ook voor u ontwerpen en laten drukken. Vraag altijd om een bevestiging van aanwezigheid ivm. de catering!

 

Stel van tevoren vast hoeveel het feest mag gaan kosten, dit ook om duidelijkheid te scheppen omtrent de locatie, catering en styling. Soms kun je met een beetje creativiteit leuke en goedkopere alternatieven vinden.

 

Tips voor een geslaagd evenement! is het een zakelijk evenement, trouwerij of een privé feest? Hangt er een boodschap aan het feest of wordt er zomaar iets gevierd?. Bedenk van te voren hoe de dag/avond moet verlopen. Ken je gasten, want jij bent degene die moet gaan bedenken wat deze mensen leuk of niet leuk gaan vinden. Tijdens het intake gesprek stemmen wij daar onze styling/organisatie op af.....

Als u het feest thuis wilt vieren, denk dan bijvoorbeeld ook aan hulp in de bediening of bij het opruimen/afwassen. Wees gastheer/vrouw en laat de andere serveren en opruimen.Onze partycateraar neemt deze zorg voor u, indien gewenst, uithanden. Laat op de uitnodiging duidelijk weten of u een complete maaltijd/buffet aanbied of een hapje bij de borrel, en houd ook rekening met kinderen...misschien is een pannenkoeken arrangement leuk voor hen.

Op de dag van het feest zorgen wij dat alles gereed is ruim voor de eerste gasten arriveren en u uw gasten persoonlijk kunt ontvangen en ze welkom heten met een welkomstdrankje...

Een muziekinstallatie of DJ kunnen wij ook voor u regelen, zodat uw feest een gezellige avond wordt waar iedereen een dansje kan wagen.

 

 

Voorbeelden voor themafeesten zijn:

• een thema gebaseerd op een kleur of een kleurencombinatie, bijvoorbeeld "black and white", regenboog, goud en zilver;

• een eco-feest, met biologisch en vegetarisch eten

• een actief of sportief feest

• een gemaskerd of gekostumeerd feest;

• een feest ter ere van de tijd van het jaar: kerst, Nieuwjaar, carnaval, Pasen, Halloween,

• een feest in de sfeer van een bepaald land of een volk: China, Afrika, India, de Eskimo's,...;

• voor kinderfeestjes kun je als thema stripfiguren kiezen, of zeemannen en piraten, prinsen en prinsessen,...;

• laat je inspireren door de seizoenen (lente, zomer, herfst of winter) of door de elementen (aarde, water, lucht, vuur);

• of door een bepaald soort muziek: salsa, disco, jazz, rock 'n roll,...;